Estudi-Index_idigital_2013

Índex idigital 2013


idigital. Índex idigital 2013Índex idigital 2013

Segona edició de l’Indicador sintètic amb informació de la situació i evolució de les TIC a Catalunya elaborat per idigital a partir del seguiment de 26 indicadors. Permet fer una comparativa del desenvolupament de la societat de la informació entre regions europees i un seguiment del full de ruta establert a l’Agenda Digital per a Catalunya 2020.

Font: idigital | Data de publicació: 03/10/14
Temps aproximat de lectura: 2 min.

 

Segons l’estudi la taxa de creixement tecnològic mitjà de les euroregions líders els darrers quatre anys ha estat de l'1,6%, mentre que a Catalunya ha estat del 2,3%. Això significa que les TIC a Catalunya evolucionen més ràpidament que la mitjana del grup de les vint regions líders.

L’Índex idigital 2013 indicaque per situar-se en el Top-10 d’euroregions capdavanteres en TIC és necessari créixer a un ritme del 5,1% (4,4 punts per sobre de la mitjana dels líders), cosa que requeriria un esforç extra quantificat en un 25% d’inversió addicional acumulada durant el període 2012-2020.

Com a novetat la segona edició de l’Índex idigital analitza el posicionament de les TIC a Catalunya respecte dels 28 estats membres de la Unió Europea. Catalunya es situa en l’onzena posició en aquest rànquing, amb un 6% per sobre de la mitjana del conjunt d’estats membres.


puja

Recursos
  • Imprimir
  • rss
Comparteix a:
  • twitter
  • Compartir